Let nature be your medicine

Bij IK Skin Perfection geloven we in de schoonheid van iedereen. Onze missie is natuurlijke schoonheid versterken met krachtige, pure, bewezen effectieve skincare, ontwikkeld in harmonie met de natuur.
 

DE FILOSOFIE

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en verdient aandacht. Onze doelstelling is om jou bewust te maken van je huid en je keuzes. Met respect, liefde en bescherming van en voor de aarde en jouw huid hebben wij bewuste keuzes gemaakt.

Bij de ontwikkeling van IK Skin Perfection is de natuurlijke conditie en flora van de huid ons uitgangspunt. Met deze visie bouwen we samen met jou aan innerlijke en uiterlijke gezondheid. Door verschillende factoren kan de huid uit balans raken. Om jouw huid naar een gezonde basis terug te brengen werken we met 100% pure, krachtige, organische ingrediënten – cosmeceuticals – en ontwikkelen we onze producten volgens het NO-label. Dit betekent dat we constant zoeken naar de fijnste natuurlijke ingrediënten op aarde met de hoogst mogelijke actieve bestanddelen. Die combineren we met elkaar voor de beste resultaten, zonder te werken met synthetische stoffen als bijvoorbeeld minerale oliën, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen.

Ieder product heeft een unieke formule met ingrediënten die zijn samengesteld om elkaars werking te versterken. De pH-waarde in onze producten is afgestemd op de natuurlijke pH-waarde van de huid. Dit houdt de zuurtegraad van je huidflora in balans en voorkomt dat de huid uitdroogt en onzuiverheden vrij spel krijgen.

Door onze ervaring met cosmeceuticals en de wetenschap van de huid zijn wij in staat om zichtbare, aantoonbare, prachtige resultaten te bereiken voor iedere huidwens of huidprobleem.
Pure Power, Truly Natural.

 

“In tegenstelling tot andere ingrediënten, werken groene cosmeceuticals dieper door in de huid”

 

COSMECEUTICALS

Gelukkig wordt de oorsprong van cosmetica steeds belangrijker. Steeds meer mensen willen weten welke ingrediënten verwerkt zijn in cosmeticaproducten en wat deze doen met de huid. Bij veel cosmeticagebruikers is het helaas nauwelijks bekend dat veel verzorgende producten ’belastende’ en ‘irriterende’ stoffen bevatten, die slecht zijn voor de huid en mogelijk zelfs voor onze gezondheid. Transparantie, veiligheid en eerlijkheid over onze producten staan bij IK Skin Perfection centraal. Maar wat onderscheidt IK Skin Perfection van reguliere cosmetica?

Groene cosmeceuticals – Pure power voor je huid

IK Skin Perfection werkt alleen met ‘groene cosmeceuticals’. We spreken van cosmeceuticals wanneer de werking van producten tegen de farmaceutische grens aanligt. Door de hoge dosering actieve werkstoffen en lagere pH-waarden dan cosmetica, werken cosmeceuticals veel dieper door in de huid. Reguliere cosmetica beperken zich tot de bovenste dode huidlaag en hebben slechts een verzachtend en verzorgend karakter.

Door de hoge dosering werkstoffen zorgen wij voor een intensieve huidverbetering. Ook worden verschillende huidaandoeningen, zoals acne, rosacea en pigmentaties, dieper in de huid aangepakt, daar waar de oorzaak zich bevindt. Zo verbetert de huidstructuur, verminderen huidirritaties en ziet de huid er weer stralend en gezond uit!
 

NO-LABEL

Mooi oud worden… Dat is onze wens! Daarom zeggen wij ‘nee’ tegen huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen met het NO-label. Wist je dat veel kunstmatige, belastende stoffen in huidverzorgingsproducten er juist voor kunnen zorgen dat onze huid sneller verouderd?

Om een gezonde huid te krijgen en te behouden moet de huid kunnen ademen, en niet belast worden met synthetische stoffen en allergenen. Daarom gebruiken wij 100% pure, organische ingrediënten die worden geselecteerd op basis van hun specifieke werking en resultaat voor de huid. Producten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten en geen ‘gekke’ toevoegingen. Alle verpakkingen van IK zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, geur- en kleurstoffen. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – groene cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid. We hebben al onze producten ontwikkeld vanuit onze filosofie om een bewuste bijdrage te leveren aan het geluk van uw huid. Dit geluk vertaalt zich naar uw leven, naar de natuur en daarmee naar de toekomst van de wereld zodat we die met z’n allen een stukje mooier kunnen maken.
 

KIES BEWUST

voor natuurlijke ingrediënten

Het klinkt als een open deur: vermijd irriterende ingrediënten in je huidverzorging. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Over welke stoffen hebben we het dan? En reageert niet iedere huid verschillend? Eigenlijk geldt voor elk huidtype dat je irriterende ingrediënten beter kunt mijden.

Iedere huid, hoe normaal of gezond ook, kan ineens overgevoelig reageren. Bijvoorbeeld door het gebruik te veel verschillende soorten cosmetica. Ook kan een specifiek ingrediënt de boosdoener zijn, of wórden. Op huidscans is goed te zien dat je namelijk ook onzichtbare beschadigingen kunt hebben. Op die plaatsen is de huid dan een stuk vatbaarder voor irritatie, roodheid en uiteindelijk zelfs oneffenheden.

IK Skin Perfection kiest er bewust voor om enkel te werken met huidvriendelijke cosmeceuticals die de huid geen schade kunnen toebrengen. Hieronder vind je onze ‘we say no’-lijst met ingrediënten waarvan bewezen is dat ze irriterend kunnen werken op de huid en die je daarom beter kunt vermijden.
 

Synthetische kleurstoffen (FD&C, FDC, FD en D&C-kleurstoffen) zijn kleurstoffen op basis van Coaltar (koolteer), een heftig allergeen. Kunstmatige kleurstoffen worden aan cosmetica toegevoegd om het product een gewenste uitstraling te geven. Ze bevatten metaalzouten die toxinen aan de huid afgeven, waardoor ze irritatie en overgevoeligheid kunnen veroorzaken.

Kleurstoffen in cosmetica zijn over het algemeen makkelijk te herkennen op het etiket aan het Kleur Index nummer (CI). Er zitten ook kleurstoffen in sommige IK Skin Perfection producten, maar dit zijn enkel natuurlijke kleurstoffen, die uiteraard niet irriterend zijn voor de huid. Als jouw huid in contact komt met kunstmatige kleurstoffen kun je eczeemverschijnselen krijgen. Je ziet dan rode plekken waarvan je jeuk krijgt. Op de rode huid kun je soms ook pukkeltjes, schilfers en blaasjes zien.

Parfum kan overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Ze vormen hét belangrijkste allergeen in cosmetica. De synthetische parfumstoffen die in cosmetica gebruikt worden, kunnen uit wel 200 ingrediënten bestaan. Je kunt er dus nooit achter komen welke chemicaliën er precies inzitten. Op het label staat simpelweg alleen ‘fragrances’ of ‘parfum’. Een kleine greep uit de problemen die deze stoffen kunnen veroorzaken zijn huiduitslag, hyperpigmentatie en huidirritatie. Een ander uitgangspunt om geen parfum toe te voegen is dat parfum in verband gebracht wordt met hormoonverstorende eigenschappen. Dermatologen en artsen kiezen niet voor niets voor parfumvrije producten.

IK Skin perfection kiest er bewust voor om geen synthetische parfum en aromatische geuren in haar producten te gebruiken omdat dit bij veel mensen voor overgevoeligheid kan zorgen.

Producten die water bevatten kunnen besmet raken met bacteriën en schimmels. Hierdoor zal het product bederven en kan het niet meer gebruikt worden. Om dit te voorkomen zijn conserveringsmiddelen noodzakelijk. Er zijn verschillende typen conserveermiddelen die worden gebruikt in cosmetica. Een omstreden ingrediëntengroep betreft de parabenen. Methyl-, propyl-, butyl- en ethylparabenen zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen en er geen schimmels ontstaan in de producten. Ze worden echter in verband gebracht met allergische reacties, huiduitslag en met hormoonverstorende eigenschappen. Ondanks het feit dat parabenen vooral in de kleine hoeveelheid waarin ze gebruikt worden in verzorgingsproducten geen noemenswaardig risico vormen voor de gezondheid, nemen wij het risico niet om parabenen toe te voegen.

IK Skin Perfection kiest er bewust voor om omstreden conserveringsmiddelen zoals parabenen niet te verwerken in haar producten en alleen gebruik te maken van huidvriendelijke conserveringsmiddelen en speciale verpakkingen om zo de conservering te garanderen.

Om een gezonde huid te creëren en te behouden moeten we de huid laten ademen en haar niet afsluiten. Dit afsluiten gebeurt als er producten gebruikt worden die minerale oliën, zoals petrolatum en parafine bevatten. Deze ingrediënten tasten de natuurlijke beschermende lipidenbarrière van de huid aan en leggen een film op de huid die de huidbalans verstoort. Dit laagje zorgt ervoor dat de huid niet goed kan ventileren en afvalstoffen niet kan afdrijven. Bovendien trekt minerale olie bacteriën aan die blijven plakken op deze vette substantie. Het gebruik van minerale olie zorgt ervoor dat de talgproductie van de huid sterk vermindert en dit maakt de huid lui. Bovendien is het biologisch slecht afbreekbaar!

Minerale olie is absoluut niet geschikt voor gebruik binnen een normale en gezonde huidverzorging.

IK Skin Perfection kiest er bewust voor om ingrediënten die de huid compleet afsluiten te mijden, maar beschermende (hypoallergene) ingrediënten te gebruiken die vocht in de huid, als een sponsje, vasthouden.

Er zijn heel veel verschillende soorten alcohol in huidverzorgingsproducten te vinden. Synthetische alcoholen zoals Isopropanol/Isopropyl alcohol, SD Alcohol, Methanol/Methylalcohol, Propyl alcohol/ Propanol, Butylalcohol/Butanol irriteren de huid en tasten de natuurlijke huidflora aan, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor bacteriën, virussen, schimmels en chemische stoffen. Daarnaast tasten ze het natuurlijke vochtgehalte van de huid aan, waardoor de huid uitdroogt en er vroegtijdige huidveroudering, kloofjes en barstjes kunnen ontstaan. Maar niet alle soorten alcohol zijn slecht! Cetyl alcohol/ myristylalcohol, cetearyl lcohol, stearyl alcohol, benzyl alcohol en behenyl alcohol zijn “vet alcoholen” en houden juist vocht in de huid vast en veilig te gebruiken.

IK Skin Perfection kiest er bewust voor om geen synthetische huidbarriëre verstorende alcoholen in haar producten te verwerken omdat deze de huid belasten, verouderen en uitdrogen.

TEA en DEA worden in cosmetica gebruikt als emulgatoren en/of schuimmiddel en zie je veel terug in reinigings (rinse off) producten. In de basis zijn het irriterende stoffen die bij teveel gebruik tot contactallergie kunnen leiden en allergische reacties, oogirritaties en een droge huid kunnen veroorzaken. DEA en TEA zijn samenstellingen van ammonia en kunnen, wanneer zij in contact komen met nitraten zelfs kankerverwekkende nitrosaminen vormen. Deze stoffen zijn giftig als ze gedurende een langere periode door de huid worden opgenomen.

IK Skin perfection kiest er bewust voor om TEA en DEA te mijden omdat deze ingrediënten allergische reacties, oogirritaties en een droge huid kunnen veroorzaken.

SLES en SLS zijn sulfaten die ervoor zorgen dat het product schuimt en reinigt. Een voorbeeld van een veelvoorkomend en omstreden sulfaat is Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Het reinigt de huid, maar is tegelijkertijd ook agressief. Bij veel mensen zorgt dit ingrediënt voor een allergische reactie. Het kan op den duur zelfs een chronische overgevoeligheid veroorzaken. Sodium Laureth Sulfate is ook een sulfaat, maar een mildere variant. Helaas is kan SLES irriterend voor de gevoelige huid zijn. Het droogt de huid uit, ontdoet de huid van al haar vetten en vocht, terwijl de huid dit juist zo hard nodig heeft.

IK Skin Perfection kiest er bewust voor om geen gebruik te maken van SLES en SLS. IK Skin Perfection is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huiden. Ingrediënten zoals SLES en SLS die de huid irriteren worden om die reden vermeden.

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde, olieachtige stoffen. Ze zijn plantaardig en verdampen snel, waardoor ze sterk geuren. Omwille van hun natuurlijke oorsprong worden essentiële oliën vaak ten onrechte als ongevaarlijk beschouwd. Het gaat om erg geconcentreerde producten en zijn niet per definitie goed voor de huid. Vaak worden ze gebruikt als geurstof of als bewaarmiddel en als dusdanig kunnen ze ook grote irritatie en allergische reacties veroorzaken. Deze reacties hebben te maken met de allergenen die verwerkt zitten in de geuroliën. Bij overdosering kunnen ze zelfs vergiftiging veroorzaken. Allergenen zoals Cinnamal, Citral, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Isoeugenol, Citronellol, Limonene, Linalool verwerken wij daarom niet in onze producten. Hieronder vind je de ingrediënten die je zeker moet vermijden:

 • Balsam of Peru
 • Bergamot
 • Cinnamic acid (kaneelzuur)
 • Citrus oil extract
 • Euchinacea (rode zonnehoed)
 • Geraniol
 • Menthol
 • Mint
 • Peppermint oil (Pepermuntolie)
 • Roos
 • Sandalwood (Sandelhout)
 • Spearmint oil (Eucalyptusolie)
 • Which hazel (Toverhazelaar)
 • Ylang ylang

IK Skin Perfection blijft zo dicht mogelijk bij de natuur van de menselijke huid. We gebruiken etherische oliën daarom alleen in een aantal producten waarbij de positieve en huidverbeterende werking noodzakelijk is en daardoor opweegt tegen het allergierisico.

Natuurlijk zijn onze producten niet getest op dieren! In 2004 werd het al verboden om in de Europese Unie dierproeven uit te voeren voor cosmetische producten en in 2009 werd dit ook verboden voor de ingrediënten. Alle Europese cosmetica zou dus in principe dierproefvrij moeten zijn. Maar… Wanneer dezelfde producten op de Chinese markt verkrijgbaar zijn, worden deze producten wel degelijk op dieren getest.

Afschuwelijk vinden wij!

Daarom kiest IK Skin Perfection er bewust voor om haar producten niet te testen op dieren, niet te verkopen in China en geen gebruik te maken van ingrediënten die onlangs op dieren zijn getest.

 
Naar de behandeling